Huidvisie Eemnes

Laserontharing

Huidvisie is gespecialiseerd in het behandelen van ongewenste haargroei door middel van definitieve laserontharing.

Laserontharing is met name geschikt voor haren die veel pigment bevatten, zwarte of donker bruine haren. Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 90% verminderd. Vrijwel alle lichaamsdelen, zoals het gezicht, bikinilijn, benen, armen, rug en oksels kunnen met lasertherapie worden behandeld. 

 

Behandeling

Een zeer hoog geconcentreerde lichtbundel wordt kortdurend op de huid uitgezonden. Dit laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje zodat er geen nieuwe haar meer aangemaakt kan worden. De omliggende huid wordt door een ingebouwd koelsysteem beschermd tegen oververhitting. 

 

Een laserbehandeling is meestal een snelle behandeling. De behandeltijd varieert van enkele minuten tot maximal 1,5 uur, afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Een behandeling met de laser is niet geheel pijnloos. In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkend gevoel ervaren. Na afloop van de behandeling kan de huid wat roder van kleur zijn en lichte zwelling vertonen. Dit verdwijnt gewoonlijk binnen 24 uur na de behandeling.

 

Behandelfrequentie

Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig, met tussenpauzes van 5 tot 8 weken. Dit heeft alles te maken met de groeicyclus van de haar.

 

Wat kunt u verwachten?

Na de behandeling kan de behandelde huid wat roder zijn dan normaal. Deze roodheid is meestal binnen 24 uur weer verdwenen.

Na de behandeling wordt de huid direct gekoeld en wordt er een verzachtende en beschermende crème aangebracht.  U kunt direct na de behandelingen uw dagelijkse bezigheden weer hervatten.

 

Na gemiddeld 8 tot 10 behandelingen zal 90% van de ongewenste haargroei definitief verwijderd zijn. Wees ervan bewust dat het mogelijk is dat nieuwe haarzakjes in de toekomst geactiveerd kunnen worden onder invloed van bijvoorbeeld hormonen. 

 

U kunt de beste behandelresultaten verwachten wanneer de haartjes dik, stug en donker zijn. Bij blonde en/of donshaartjes zal de laser onvoldoende resultaat bieden.

 

Voor behandeling met laser is het noodzakelijk dat de huid niet te bruin is. Vandaar dat voor en na de behandeling blootstelling aan zonlicht vermeden dient te worden.

 

Tarieven

Aangezien de lasertarieven erg afhankelijk zijn van de grootte van het te behandelende gebied, worden de tarieven pas vastgesteld als de huidtherapeut de huid en haartjes heeft geinspecteerd.

 

 

Vergoeding

Wanneer u aanvullend verzekerd bent worden onthaarbehandelingen (grotendeels) vergoed. Dit geldt uitsluitend voor behandelingen in het gelaat!

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft. 

 

Let op!

Laat u als consument goed informeren en uitsluitend behandelen door ervaren professionals die voldoen aan de veiligheidseisen, medische scholing, ervaring en kwalificaties. Daarnaast is de apparatuur van essentieel belang voor het gewenste resultaat.