Huidvisie Eemnes

Elektrisch ontharen

Het definitief verwijderen van witte, blonde, rode en grijze haartjes gebeurd door middel van elektrisch ontharen. Ieder haartje afzonderlijk wordt door middel van een miniscuul naaldje elektrisch vernietigd.

 

Behandeling

Door middel van een miniscuul naaldje wordt de voedingsbodem van de haar elektrisch vernietigd. Bij elektrische epilatie wordt iedere haar afzonderlijk behandeld. Na iedere behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen. 

 

Voor elektrische epilatie maakt de huidtherapeut gebruik van de Apilus Junior. Een zeer geavanceerd apparaat die software-matig wordt aangestuurd. Hierdoor is elektrisch ontharen nu effectiever, betrouwbaarder, sneller en comfortabeler dan ooit tevoren.

 

Elektrische epilatie wordt voornamelijk ingezet voor de behandeling van blonde, rode en grijze haren. Aangezien deze haren geen pigment bevatten, kunnen zij niet worden behandeld door middel van lasertherapie.

 

Behandelfrequentie

Hoevaak er behandeld wordt is afhankelijk van de hoeveelheid aanwezige haartjes. De behandelfrequentie kan verschillen van wekelijks tot eens per 6 weken.

 

Voor elektrisch ontharen heeft u geduld nodig. Omdat de haartjes niet van de een op andere dag verdwijnen, maar steeds dunner en zwakker worden, kan het proces soms wel 1 a 2 jaar duren voordat u geheel haarvrij bent. Bij aanvang van het behandelproces zal de behandelfrequentie duidelijk hoger liggen dan later in het behandelproces. In een laterstadium komt u slechts 1 keer in de 6 weken voor een kortdurende behandeling om de resterende haartjes te behandelen.

 

Het kan tijdens een langer behandelproces soms lasting zijn om positief te blijven en het doel voor ogen te houden. Uiteindelijk zal uw geduld worden beloond met een mooi resultaat.

 

Vergoeding

Wanneer u aanvullend verzekerd bent worden onthaarbehandelingen (grotendeels) vergoed. Dit geldt uitsluitend voor behandelingen in het gelaat!

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft.