Huidvisie Eemnes

Acnetherapie

Acne, vrijwel iedereen krijgt er wel eens mee te maken.  Acne vulgaris oftewel acne is de medische term voor (jeugd)puistjes. De meeste mensen krijgen tijdens de puberteit last van acne, maar acne kan ook pas later optreden, wanneer u de puberteit al ver voorbij bent.  In beide gevallen kunt u bij Huidvisie terecht voor behandeling.

 

Behandeling 

Huidvisie weet welke aanpak nodig is voor de behandeling van acne. Wij behandelen alle vormen van acne met het doel om de ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. De behandeling van acne gebeurt soms in combinatie met de behandeling door een arts.

Voor de behandeling van acne kunnen verschillende behandeltechnieken worden ingezet. Vaak beginnen we met een dieptereiniging van de huid waarbij onzuiverheden als puistjes en mee-eters worden verwijderd. Tevens kan er een medische peeling worden ingezet om de talgproductie te reduceren en de restacne/ littekens worden verminderd.

 

Adviezen voor thuis

Om het resultaat van de behandelingen in de pratijk te versterken, verwachten wij dat u thuis de meegegeven adviezen opvolgt. Het thuisadvies bestaat voornamelijk uit het gebruik van de juiste thuisproducten die wij tijdens het opstellen van het behandelplan zullen samenstellen. 

Wanneer u zich aan het behandelschema houdt en consequent gebruik maakt van de ondersteunende thuisproducten, zal uw geduld worden beloond.

 

Behandelfrequentie

Hoe vaak en hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de mate van acne. Bij een milde vorm zal een maandelijkse behandeling voldoende zijn.

Wanneer er sprake is van actieve ontstekingen, zal de behandelfrequentie hoger zijn en wordt er iedere week/ 2 weken behandeld.

 

Wanneer de huidconditie verbetert en de actieve ontstekingen minder worden, zal de behandelfrequentie afnemen.

 

Vaak is er na een actieve behandelperiode behoefte aan zo nu en dan een onderhoudsbehandeling. Uiteraard kunt u daarvoor ook bij ons terecht. Zelfs wanneer u geen last heeft of heeft gehad van acne, maar gewoon een grondige reiniging wilt van uw gezicht en onzuiverheden als kleine mee-eters of grove poriën wilt behandelen, bent u van harte welkom.

 

Wat kunt u verwachten?

Het kan zijn dat uw huid na een aantal behandelingen al aanzienlijk rustiger toont. Om zichtbare vooruitgang te boeken en het beoogde einddoel( dat u samen met de huidtherapeut heeft opgesteld tijdens het intakegesprek) te behalen, zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Geduld is een belangrijk aspect tijdens de acnebehandelingen. Houd uw verwachtingen realistisch. Acne is niet binnen een dag te verhelpen.

 

Vergoeding

Wanneer u aanvullend verzekerd bent worden acnebehandelingen (grotendeels) vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft.