Huidvisie Eemnes

Medische peeling

Wat is een medische peeling?

Een medische peeling bevat natuurlijke zuren die de dode huidcellenlaag kunnen verweken. Hierdoor schilferen de dode huidcellen in een versneld tempo af en wordt de aanmaak van jonge, nieuwe cellen gestimuleerd. Een perfecte behandelmethode om de acnehuid te verbeteren. 

Daarnaast verbeterd de medische peeling de huiddoorbloeding en wordt de aanmaak van collageen en elastine vezels gestimuleerd. Dit geeft de huid een gladder en egaler aanzien. Pigmentvlekjes en oppervlakkige littekens kunnen vervagen en huidherstel, bijvoorbeeld bij een futloze of een rokershuid, wordt bevorderd.

De behandeling

De intensiteit van de peeling wordt bepaald aan de hand van het huidprobleem. Na het aanbrengen zal de peeling een paar minuten een branderig gevoel geven. Bij het verwijderen van de peeling is dit gevoel meteen verdwenen. Na het verwijderen van de peeling is de huid wat roder van kleur. Na de behandeling dient blootstelling aan zonlicht te worden vermeden en adviseren wij de huid te beschermen met een zonnenbrandcreme met een hoge beschermingsfactor.